top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Kartoffel boller

Opdateret: 16. maj 2021

Du finder ikke nogen boller der er mere bløde end disse... elsker dem


15 stk.


Ingredienser:

50 g gær

1 dl vand

1 dl mælk

½ dl olie

½ dl sukker

1 æg

2 dl kartoffelmos

1 tsk. salt

500-600 g mel


Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt mælk, olie og æg.

Tilsæt sukker, kartoffelmos, salt og det halve af melet. Rør det det hele er opløst.

Tilsæt så resten af melet og rør 5 min i røremaskinen indtil dejen rammer 27 grader.

Eller rør den ud i hånden..

Lad dejen hæve i 1 time og hæld så dejen ud på et meldrysset bord, og form den til ca. 15 stk. boller

Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i ca. 20 min. med film eller plastik henover.

Pensel dem med mælk eller æg.

Bag dem ved 220 grader alm. ovn i ca. 14 min. til de er lysebrune

Du får de lækreste boller, der også er bløde dagen efter.


182 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page