Du finder ikke nogen boller der er mere bløde end disse... elsker dem
15 stk.
Ingredienser:
50 g gær
1 dl vand
1 dl mælk
½ dl olie
½ dl sukker
1 æg
2 dl kartoffelmos
1 tsk. salt
500-600 g mel
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt mælk, olie og æg.
Tilsæt sukker, kartoffelmos, salt og det halve af melet. Rør det det hele er opløst.
Tilsæt så resten af melet og rør 5 min i røremaskinen indtil dejen rammer 27 grader.
Eller rør den ud i hånden..
Lad dejen hæve i 1 time og hæld så dejen ud på et meldrysset bord, og form den til ca. 15 stk. boller
Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i ca. 20 min. med film eller plastik henover.
Pensel dem med mælk eller æg.
Bag dem ved 220 grader alm. ovn i ca. 14 min. til de er lysebrune
Du får de lækreste boller, der også er bløde dagen efter.
Comments