top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Kartofler med dild pesto

4 pers.


Ingredienser:

600 g kogte kartofler

½ dl rapsolie

1 lille fed hvidløg

1 bundt dild

2 spsk. eddike

50 g mandler ( kan undlades)

1 tsk. revet citronskal (usprøjtet)

Salt og peber

50 g høvlet parmesanost

100 g bacon i tern, stegte

Fremgangsmåde:

Kog kartofler med eller uden skræl i ca. 20 min. og hæld kold vand over dem, og lad dem dryppe af i en sigte.

Del dem halv over så pestoen trækker bedre ind i dem.

Kom olie, hvidløg, dild, eddike, mandler og citronskal i en minihakker eller blender.

Blend til en jævn masse og smag til med salt og peber.

Vend pestoen i de friskkogte og afdryppede kartofler.

Drys med de stegte bacon tern og høvlet parmesanost henover og lad den trække 2 timer.

Kartoffelsalaten er faktisk bedst dagen efter, når pestoen er trukket godt ind i kartoflerne.

Serveres til kødretter.

Tip:

Du kan bytte dilden ud med persille.

Og du kan undlade mandler, så får du en tyndere pesto som ligger sig mere som en dressing henover kartoflerne, som også er virkelig lækkert, som du ser her nederst på billedet.




16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page