4 pers.
Ingredienser:
600 g kogte kartofler
½ dl rapsolie
1 lille fed hvidløg
1 bundt dild
2 spsk. eddike
50 g mandler ( kan undlades)
1 tsk. revet citronskal (usprøjtet)
Salt og peber
50 g høvlet parmesanost
100 g bacon i tern, stegte
Fremgangsmåde:
Kog kartofler med eller uden skræl i ca. 20 min. og hæld kold vand over dem, og lad dem dryppe af i en sigte.
Del dem halv over så pestoen trækker bedre ind i dem.
Kom olie, hvidløg, dild, eddike, mandler og citronskal i en minihakker eller blender.
Blend til en jævn masse og smag til med salt og peber.
Vend pestoen i de friskkogte og afdryppede kartofler.
Drys med de stegte bacon tern og høvlet parmesanost henover og lad den trække 2 timer.
Kartoffelsalaten er faktisk bedst dagen efter, når pestoen er trukket godt ind i kartoflerne.
Serveres til kødretter.
Tip:
Du kan bytte dilden ud med persille.
Og du kan undlade mandler, så får du en tyndere pesto som ligger sig mere som en dressing henover kartoflerne, som også er virkelig lækkert, som du ser her nederst på billedet.
Comments