Små lækker kokoskugler som næsten er en blanding af romkugler og havregrynkugler...
ca. 24 stk.
Ingredienser:
125 g kokosmel
100 g flormelis
50 g blødt smør
2 spsk. kaffefløde 9 %
2 spsk. mørk rom eller whisky
Overtræk:
150 g mørk chokolade
Kokosmel
Finthakket nødder
evt. Kakaopulver
Fremgangsmåde:
Rør kokosmel, flormelis, smør og fløde sammen i en gryde.
Varm blandingen op under omrøring ca. 2-3 min.
Tilsæt spiritus og smag til
Form med 2 teskeer 24 kokoskugler og læg dem på et fad med bagepapir.
De kan godt være lidt svære at forme. Men pres dem godt sammen til en kugle.
Stil dem i køleskabet med film over i ca. 2 timer
Overtræk:
Smelt chokoladen ved svag varme i en gryde.
Læg en kugle på en gaffel og vend hurtigt kuglen i chokoladen. Ryst chokoladen af ved at banke gaflen lige så stille på kanten af gryden.
Stil den overtrukne kugle tilbage på bagepapiret og drys med kokosmel eller hakkede nødder.
Lad kokos kuglerne stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet og stil dem så i køleskabet i en lukket beholder.
Tip:
Hvis du skal bruge dem til jul, kan du farve kokosmelet rød, ved at putte kokosmel i en frysepose og dryppe et par dråber rød farve ned i posen og så massere det ind i kokosmelet. Og det sammen hvis det er til påske, så bruger du bare gul farve i stedet for.
Comments