top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Kringle med citron

Opdateret: 9. jan. 2022

En anderledes frisk og lækker kringle..


1 stang


Ingredienser:

1 dl mælk

1 æg

1,5 spsk. sukker

½ tsk. stødt kardemomme

25 g gær

Ca. 350 g hvedemel

75 g koldt smør i tern


Marcipanremonce

50 g blødt smør

50 g sukker

100 g marcipan, groftrevet

Revet skal af 1 citron

Æg til pensling

Perlesukker og hakket nødder til drys


Citronglasur:

4 spsk. Flormelis

Saften af ½ citron.

Fremgangsmåde:

Rør mælk, æg, sukker og kardemomme sammen i en skål sammen med gæren.

Smuldrer smørret i melet og tilsæt det til gærblandingen. Ælt det godt sammen.

Lad dejen hæve 1 time et lunt sted, til lidt under dobbelt størrelse.

Lav remoncen ved at røre alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.

Lad den stå ude på bordet til den skal bruges.

Tænd ovnen på 200 grader og rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangulær form. ca. 20x40 cm. Læg remoncen midt på dejen hele vejen ned. Skær 10 stimler i hver af de to sidestykker, og læg dem ind over hinanden skiftevis i et flet. (Se billede)

Pensl med sammenpisket æg og drys med nødder og perlesukker.

Bag kringlen ca. 20-25 min. Lad den køle af og pynt så med glasur.


10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Kaffe roulade

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page