En anderledes krydderkage, der smager fantastisk med tyttebærsyltetøjsglasur...
1 bradebande 25x35 cm
Ingredienser:
200 g flydende margarine
4 æg
320 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
2 tsk. stødt nellike
1 tsk. kardemomme
2 dl cremefraiche, skyr eller ymer
½ dl tyttebærsyltetøj
Glasur:
6 dl flormelis
ca. 4 spsk. kogende vand
2 spsk. tyttebærsyltetøj
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Tilsæt flydende margarine, cremefraiche og tyttebærsyltetøj.
Bland mel, bagepulver og krydderier og tilsæt det til dejen og rør det godt rundt, så der ingen klumper er.
Hæld dejen op i en smurt bradepande
Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 30 min.
Tjek med en gaffel om der hænger dej ved, så skal den have lidt længere.
Afkøl kagen.
Rør flormelis og vand sammen, glasuren skal være tyk og glat.
Hæld den ud på kagen og glat den ud med en kniv.
Dryp tyttebærsyltetøj over og bruge en gaffel til at lave mønster, ved at trække gaflen igennem tyttebærsyltetøjet. Eller hæld tyttebærstyltetøjet i en sprøjtepose og sprøjt den ud i striber, ud over kagen.
Til kroningen af kong Frederik, havde jeg lavet en rød glasur og så pyntet med hvid glasur til et flag.
Comments