Lækre lagkagesnitter til mange...
24 stk.
Lagkagebund:
4 æg
325 g sukker
125 g smeltet margarine
2 tsk. vaniljesukker
350 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 ½ dl mælk
Fremgangsmåde:
Pisk æg med sukker og tilsæt flyende margarine.
Tilsæt vaniljesukker, mel, bagepulver, og mælk og rør det hele sammen.
Hæld dejen op i en form 38x28 cm bageform
Bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Afkøl dejen og lav jordbærfromagen imens.
Jordbærfromage:
650 g friske jordbær eller kogte afkølede jordbær
14 blade husblas
4 pasteuriserede hele æg
3½ dl piskefløde
125 g sukker
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i vand i 5 min.
Pisk fløden til skum
Pisk æg og sukker sammen
Blend jordbær og tilsæt overskydende væske til jordbærrene.
Vægten skal være 650 g
Smelt husblad i mikroovnen eller over vandbad..
Husk det kun skal være lillefingervarmt.. ca. 10 sek.
Tilsæt jordbær til æggemassen og pisk så husblas i.
Pisk flødeskummen i.
Smag til med flormelis og hældes over lagkagebunden.
Stilles i køleskabet et par timer.
Når fromagen er stiv, pyntes med frugter feks. Jordbær, solbær, hindbær, blåbær..
Herefter kan du evt. tilsætte gele så den ser ekstra smuk ud, ellers pyntes der bare med flødeskum og chokolade..
Gele:
3 dl stærk rød saft
4 husblas
Hæld saft i en gryde og læg husblas her i og smelt ved lav varme...
Lad det køle af til stuetemperatur og hæld det over fromagen stille og roligt.
Stilles kold til næste dag, og skæres i firkanter... Pyntes med flødeskum og chokolade
Portionen giver 20 store stykker, eller 24 pæne stykker.
Tip:
Husk at man kan bruge alle slags fromager... byt frugten ud med den du godt kan lide.
F.eks. Hindbær, blåbær, eller brombær
Comentarios