Den hedder livets kage fordi man må tage det sure med det søde, lige som i livet...
1 springform (22 cm)
Dejen:
3 æggeblommer
1 æg
100 g sukker
100 g blødt smør
200 g mel
2 tsk. Bagepulver
¾ dl mælk
Saft af en citron
Mellemlag:
4 spsk. lemoncurd, abrikos eller appelsin marmelade
Marengs:
3 æggehvider
300 g sukker
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer, æg og sukker hvidt og luftigt.
Pisk det bløde smør i og derefter citronsaft og mælk.
Tilsæt mel og bagepulver og pisk ved laveste hastighed til massen er ensartet.
Smør en springform 22 cm og hæld massen i.
Bag kagen i ca. 25-30 min. ved 175 C til den er lysebrun.
Pisk æggehviderne stive og pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen, til det er en sej hvid masse.
Tag kagen ud og smør lemoncurd på.
Fordel derefter forsigtigt marengsmassen ensartet over lemoncurden, med en kniv eller ske.
Bag herefter kagen ca. 10-15 min. Igen ved 200 C til marenges er lysebrun. Åben ikke ovnen undervejs, da det skader marengsen så den falder sammen.
コメント