Perfekt i stedet for et stykke kransekage til festlige lejligheder... min ynglingskage
1 bradepande ca. 30x40 cm
Linsedej:
250 g smør
100 g flormelis
1 tsk. vanilje
1 æggeblomme
350 g hvedemel
Fyld:
1 glas hindbærmarmelade (400 g)
Makronmasse:
400 g sukker
200 g marcipan
1-2 æggehvider
Drys:
Hakket hasselnødder eller mandler
Fremgangsmåde:
Ælt smør og mel sammen og tilsæt flormelis. Dejen samles med æggeblommen.
Stil i køleskabet 1 time.
Bland sukker og marcipan sammen og tilsæt æggehvide. Pas på dejen ikke bliver for flydende.
Rul linsedejen ud i ca. 3 mm tykkelse, til en firkant der passer til bradepanden.
Prik med en gaffel og bag bunden i 8 min. ved 200 C
Kom makronmassen ud i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i skrå baner på linsedejen.
Hæld hindbærmarmeladen i sprøjtepose og sprøjt marmelade ud mellem makronmassen.
Drys nødder over dejen.
Bag kagen ca. 15 min. ved 180 C
Skær den ud i mindre snitter når den er afkølet

Comments