top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Mad pandekage

Opdateret: 9. jan. 2022

3-4 pers.


En dejlig nem sommerret som kan laves i god tid og spises hele dagen...


Ingredienser:

Dej:

125 g hvedemel med fuldkorn eller bare alm. hvedemel

5 dl mælk

4 æg

1 tsk. salt

Dressing:

1 avocado

1 tsk. citronsaft

3 spsk. cremefraiche, ymer eller skyr

1 lille fed hvidløg


Fyld:

¼ snittet iceberg (eller en pose færdigkøbt blanding)

½ agurk i tern

2 tomater i tern

1 peberfrugt i tern (vælg selv farve)

250 g skinkestrimler/kylling eller svitset bacon

Fremgangsmåde:

Pisk mel og mælk sammen til en klumpfri dej. Tilsæt salt og æg og pisk det sammen.

Beklæd en dyb bradepande med bagepapir og hæld dejen ud i bradepanden.

Dejen er mere flydende end en normal pandekagedej.

Bag pandekagen i 25 min. ved 200 grader. Den er færdig, når den er fin gyldenbrun.

Tag den ud af ovnen og lad den køle af, imens du tilbereder fyldet.

Halver avocadoen og fjern stenen. Hæld avocado, citronsaft, cremefraiche og hvidløg i en minihakker, eller mos det hele med en gaffel, eller brug en stavblender. Smag til med salt, peber og citron.

Snit nu alle grøntsager. Smør guacamole/avocadocremen ud på pandekagenbunden. Fordel nu alle grøntsager på bunden og rul pandenkagen sammen i bagepapiret og lad den ligge i køleskabet til du skal bruge den.


En masse fif Lav en pandekage med kylling, iceberg, reven gulerødder, ananas, stegt bacon og en karrydressing.

Eller lav en pandekage med 400 g stegt oksekød tilsat 1 ps. tacokrydderi. Smør bunden med salsa og drys oksekødet henover. Tilsæt reven ost og rul den sammen.

Læg bunden tilbage i ovnen og drys med reven ost og gratinere den i ca. 10 min. ved 200 grader.

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du putter i.

Du kan servere den som forret, som natmad eller som hovedret og fordelen er at du kan lave den i god tid og bare sætte den på køl.


217 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page