4 pers.
Ingredienser:
200 g makaroni eller suppehorn
Kødsauce:
1 hakket løg
400-500 g hakket oksekød
1 ds. hakket tomater
2 spsk. frisk persille
1 knsp. stødt kanel
1 tsk. oregano
1½ dl hvidvin
1 æg
½ dl reven parmesanost
Bechamelsauce:
3 spsk. smør
3,5 dl mælk
4 spsk. hvedemel
Lidt reven muskatnød
2 æg
½ dl reven parmesanost
Fremgangsmåde:
Kog makaronien ca. 10 min. suppenudler 7 min. i saltet vand og lad dem dryppe af
Svits løget i en gryde og tilsæt kødet til det har taget farve.
Tomaterne tilsættes sammen med persille, salt, peber og kanel. Vinen hældes ved og kødsaucen koges uden låg ved svag varme i 5 min.
Sauce:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel mens du pisker godt. Mælken tilsættes langsomt under piskning. Tag evt. gryden af varmen ind imellem, så det ikke brænder på. Krydder med salt, peber og muskat. Og lad saucen koge 5 min ved svag varme, så melsmagen bliver kog ud og saucen tykner. Saucen tages af varmen. 2 æg piskes sammen og vendes i saucen, sammen med osten.
Halvdelen af makaronien hældes i et smurt ovnfast fad og drysses med ½ dl parmesanost. 1 æg piskes sammen og røres i kødsaucen, som hældes over makaronien i fadet. Resten af makaronien fordeles over, og mælkesaucen hældes over gratinen.
Gratinen bages gyldent i 35 min. ved 200 grader. Servere en grøn salat til.

Comments