Her med friske hindbær, det søde og syrlige er perfekte sammen..
Ca. 20 små snitter
Ingredienser:
225 g hvedemel
125 g smør
125 g sukker
1 tsk. bagepulver
2 æggeblommer
Fyld:
200 g friske hindbær (eller andre slags)
75 g mørk chokolade
Makronfyld:
2 æggehvider
250 g flormelis
125 g marcipan, groft revet
Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker og bagepulver.
Tilsæt smør i små tern og smuldre det ind i melblanding med hænderne.
Tilsæt æggeblommerne og rør dem i til dejen er samlet.
Tryk dejen ud i en bradepande, jeg brugte en aluform, dem som du også kan grille i.
Dejen passer til en str. 25x15 cm. form
For bag bunden i ovnen i 15 min. ved 175 grader
Pisk nu æggehvider, flormelis og marcipan sammen med elpiskeren, ganske kort, til du har en ens masse.
Drys hakket chokolade henover bunden, når du tager den ud af ovnen og lad den stå et øjeblik, inden du kan smøre det ud over bunden med en ske eller kniv.
Drys de friske hindbær henover chokoladen og hæld makronfyldet over.
Det dækker ikke hindbærrene, men lad hver med at rør rundt i det. Du kan med fordel, hælde makronfyldet i en pose, så du bedre kan fordele det over hindbærrene.
Bag kagen i ca. 20-25 min. Ved 200 grader, til dejen er gyldenbrun over det hele.
Når kagen er kold, kan du skære den i fine stykker. Gør dem ikke for store, da de ligger ret tungt.
Du kan naturligvis også bruge brombær i stedet for hindbær.

Commentaires