En lækker is med kaffe og daim...
6-8 pers.
Ingredienser:
100 g sukker eller flormelis
6 pasteuriserede æggeblommer
6 pasteuriserede æggehvider
3,5 dl piskefløde
190 g hakket daim
0,75 dl kogende vand
2 spsk. frysetørret kaffepulver
Fremgangsmåde:
Opløs kaffepulveret i kogende vand og lad blandingen køle af.
Pisk æggeblommerne let sammen og rør kaffen i og tilsæt hakket daim.
Pisk fløde til skum.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis og pisk til hviderne blive seje og stive.
Vend først flødeskum og derefter æggehviderne i daim blandingen.
Hæld ismassen i en springform med bagepapir i bunden (ca. 22 cm i diameter) og stil den i fryseren i mindst 6 timer. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. ½ time før servering.
Tip:
Eller prøv at læg lidt knuste makroner ned i bunden af 6 glas, drys lidt baileys over og lav så isen til kugler og læg på. Eller servere den på en tallerken sammen med et stykke bownies.
Comments