top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Morgen boller

Forbered dejen om aftenen og få lækre nybagte boller til morgenmad..


12 stk.

Ingredienser: 25 g gær 3 dl mælk 1 dl olie 1 æg 25 g sukker 10 g salt 250 g hvid hvede, fuldkornsspelt eller alm. speltmel 300 g hvedemel 50 g hvedemel til bordet når bollerne formes

Fremgangsmåde: Kold mælk og gær røres sammen i en rørmaskine eller en skål. Tilsæt æg, olie, salt og sukker Tilsæt alt melet og rør 4 min. ved lav hastighed Rør 4 min. ved hastighed 2 osv. Til du når 27 grader i dejen. Det tager ca. 12 min. Hvis du ikke har en rørmaskine, gælder det bare om at ælte i hånden til du bliver træt Rul dejen ud til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys lidt mel henover og lav evt. et mønster i bollerne f.eks. med en æbledeler eller ved at klippe lidt i dejen. Læg bagepapir henover bollerne og put en pose eller madfilm henover pladen. Stil dem i køleskabet til næste dag. Det er vigtigt at dit køleskab holder en temp. på 5 C Tages ud af køl og hæver i 30 min. på køkkenbordet. Bages ved 220 grader i ca. 12-14 min. til de er gylden brune.

Tips:

Du kan tilsætte forskellige ting til bollerne f.eks. valnødder, chokolade, rosiner, sesamfrø eller solsikkekerner. Du kan også ”dyppe” bollernes bund i græskarkerner eller sesamfrø Har du ikke plads i dit køleskab til en plade, kan du lade dejen stå i en skål med låg i køleskabet. Og næste dag sætte dem på plade evt. med en stor ske og lade dem hæve 30 min.



291 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Tyrkisk pizza

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page