4-6 pers.
Ingredienser:
2 løg
500 g rodfrugter (gulerødder, persillerod, og pastinakker)
2 spsk. Olie
500 g hakket oksekød 8-12 %
1 fed hvidløg
1 stor dåse tomatpasta
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. Oregano
Salt og peber
1 oksebouillon terning
1 dl vand
125 g reven mozzarella ost
500 g kartofler
Bechamelsauce:
20 g smør
3 spsk. Mel
4 dl mælk
½ tsk. Stødt muskatnød
75 g reven mozzarella ost
Fremgangsmåde:
Pil og hak løgene. Skræl og skær rodfrugterne i små tern 1x1 cm. Gulerødder rives.
Varm olien i en stor gryde og svits løg og presset hvidløg et kort øjeblik. Tilsæt kødet og brun det godt af. Kom rodfrugter i gryden og steg i yderligere et par minutter.
Tilsæt tomatpasta, hakkede tomater, bouillonterning, vand og oregano og lad saucen simre ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smag kødsaucen til med salt og peber.
Skær kartoflerne og skær dem i tynde skiver evt. på et rivejern.
Smelt smør i en gryde og tilsæt melet. Tilsæt mælken og pisk konstant og lad det koge til det bliver tykt. Tag gryden af varmen og tilsæt den revne ost og smag til med muskatnød og salt.
Tænd ovnen på 200 grader.
Læg nu kødsauce i bunden af en bradepande/ildfast fad 30x40 cm. Så ligger du alle kartofler i skiver ovenpå og slutter af med det sidste kødsauce, bechamelsauce og så reven ost.
Bages i ca. 30-40 min. til moussakaen er gylden og fast. Lad den gerne står 10 min. før servering så den lige når at sætte sig.
Serveres med en god salat til.
Comments