top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Mousakka med rodfrugter

Opdateret: 9. apr. 2021

4-6 pers.


Ingredienser:

2 løg

500 g rodfrugter (gulerødder, persillerod, og pastinakker)

2 spsk. Olie

500 g hakket oksekød 8-12 %

1 fed hvidløg

1 stor dåse tomatpasta

1 dåse hakkede tomater

2 tsk. Oregano

Salt og peber

1 oksebouillon terning

1 dl vand

125 g reven mozzarella ost

500 g kartofler


Bechamelsauce:

20 g smør

3 spsk. Mel

4 dl mælk

½ tsk. Stødt muskatnød

75 g reven mozzarella ost


Fremgangsmåde:

Pil og hak løgene. Skræl og skær rodfrugterne i små tern 1x1 cm. Gulerødder rives.

Varm olien i en stor gryde og svits løg og presset hvidløg et kort øjeblik. Tilsæt kødet og brun det godt af. Kom rodfrugter i gryden og steg i yderligere et par minutter.

Tilsæt tomatpasta, hakkede tomater, bouillonterning, vand og oregano og lad saucen simre ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smag kødsaucen til med salt og peber.

Skær kartoflerne og skær dem i tynde skiver evt. på et rivejern.

Smelt smør i en gryde og tilsæt melet. Tilsæt mælken og pisk konstant og lad det koge til det bliver tykt. Tag gryden af varmen og tilsæt den revne ost og smag til med muskatnød og salt.

Tænd ovnen på 200 grader.

Læg nu kødsauce i bunden af en bradepande/ildfast fad 30x40 cm. Så ligger du alle kartofler i skiver ovenpå og slutter af med det sidste kødsauce, bechamelsauce og så reven ost.

Bages i ca. 30-40 min. til moussakaen er gylden og fast. Lad den gerne står 10 min. før servering så den lige når at sætte sig.

Serveres med en god salat til.


20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page