top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Napoleon kage

Eller cremesnitte som nogen også ynder at kalde dem...


9 stk.

Ingredienser: 400 g jordbær-rabarber marmelade 1 pk. frossen butterdej ( 450 g) 3 dl piskefløde Creme: 2 tsk. Vaniljesukker 3 dl piskefløde 3 æggeblommer 4 spsk. Sukker 2 spsk. maizena 1 dl. piskefløde pisket til skum (vendes i den kolde creme) Glasur: 4 spsk. Ribsgele eller kogende vand

200 g flormelis

Fremgangsmåde: Cremen: Laves i god tid, da den skal være kold. Evt. dagen før, så den er skærefast. Du kan også bruge en alm. kagecreme fra pose. Husk da ikke at tilsætte alt den mælk der står på pakken, da cremen så bliver for tynd. Står der 5 dl. skal du kun bruge 4 dl mælk. Bring fløde og vanilje i kog i en gryde. Pisk æggeblommer, sukker og maizena sammen til det er lyst og skummende. Pisk langsomt den kogende fløde i æggeblandingen. Hæld det tilbage i gryden og pisk cremen ved svag varme, til den begynder at tykne. DEN MÅ IKKE KOGE ! Lad cremen køle ned.. Pisk fløde til skum og vend den i cremen.

Nogen blander cremen og alt flødeskum til en samlet creme. Du gør hvad du syntes Butterdej: Tag de 6 plader butterdej op, og lad dem tø ved stuetemperatur i ca. 20 min. på et meldrysset bord. Prik dem med en gaffel og læg dem på bagepapir, på en bageplade og pensel dem med lidt sammenpisket æggehvider ( dem du har tilovers fra cremen) og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 18-20 min. til de er gyldenbrune. Lad dem køle af. Opbygning : Start med at rør glasuren sammen og smør det ud på de 3 plader butterdej, du får evt. brug for mere glasur, alt efter hvor tykt et lag du ønsker. Så rør du bare en portion mere sammen Del hver af de 3 plader i 3 lige store stykker, når glasuren er tør. De 3 sidste plader smøre du marmelade på, dernæst cremen og så flødeskum ovenpå. Dernæst deler du hver plade i 3 lige store stykker, så du får et pænt snit. Så ligger du butterdej stykkerne, med glasuren, ovenpå hvert af de 9 stykker butterdej med creme, som låg. Se evt. billedet. Pynt med flødeskum i hver ende og evt. lidt bær. Kun fantasien sætter grænser



112 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kaffe roulade

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page