Nougat snitte
- anitaslotpedersen
- 18. apr. 2021
- 1 min læsning
Opdateret: 13. feb.
En hel utrolig lækker og speciel kage, som lige skal en tur i fryseren, før den er helt perfekt..
ca. 20-24 stk.
Ingredienser:
(Bund som deles i 2)
3 æg
250 g sukker
125 hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket hasselnødder
Fyld:
¼ liter piskefløde
100 g blød nougat

Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes til en let og luftig æggemasse.
Mel, vaniljesukker og bagepulver røres i æggemassen.
Hæld dejen i en bradepande med bagepapir og drys de hakkede nødder på det halve af dejen, inden den sættes i ovnen.
Bages ved 200 grader i ca. 12-15 min. og skæres midt over straks efter den er kommet ud af ovnen.
Nougaten smeltes forsigtigt i mikroovnen, så den kun lige er smeltet.
Pisk fløden til skum og rør lidt af flødeskummet i den smeltede nougat og tilsæt så nougat i resten af flødeskummet. Det kan godt se lidt skilt ud, men det gør intet for smag og udseende, når det er lagt sammen med bundene.
Cremen lægges mellem de to bunde, med den bund med hakket nødder øverst.
Kagen fryses og tages op dagen efter og skæres i snitter ca. 3x8 når den er let optøet og fryses til man skal bruge dem. Serveres optøet ca. 1 time på køkkenbordet og pyntes med frisk frugt eller flødeskum.

Comments