Eller en sandwich lagkage...En lidt glemt ret, som er blevet afløst af pålægskagemænd, eller plader. Men den er vær at hente tilbage fra gemmeren...
10 pers.
Ingredienser:
½ portion af mormors boller (find opskriften her på siden)
En god mayonnaise eller miracle whip
Iceberg
Pynt: tomat, agurk, pålæg, diverse grøntsager, karse
Forslag til fyld:
1.
Æggesalat /stegt bacon i tern, karse
Skinkesalat /hakket agurkesalat
2.
Hønsesalat /stegt bacon i tern/ ananas
Kalkunpålæg/ karrymayonnaise/fintreven gulerødder
3.
Æg / rejer/ hakket dild
Tunsalat/ hakket peberfrugt
4.
Roastbeef / remoulade/ ristet løg/ agurkesalat
Spegepølse/ hakket agurk/ gul peberfrugt
Tag 1 halv portion fra opskriften på mormors boller her fra siden og i stedet for at slå boller op, lægger du dejen ned i en springform str. 22 med bagepapir i bunden og lader den hæve til dobbeltstørrelse ca. 40 min. så den næsten når toppen af springformen.
Bag bunden ved 200 grader i 25 min. åben springformen og lad bunden køle af på en rist.
Læg den i en pose til du skal bruge den, så den ikke bliver tør.
Når du skal bruge bunden flækker du den i 2-3 lagkagebunde med en brødkniv.
Smør den første bund med mayonnaise og læg æggesalat på, drys stegt bacon henover og karse.
læg næste bund ovenpå. Smør bunden med mayonnaise og læg skinkesalat på og hakket agurkesalat, og lidt iceberg i strimler- Smør næste bund med mayonnaise på begge siden.
Pynt nu lagkagen ved at smøre mayonnaise rundt i kanten og på toppen, flødeost kan også bruges.
Brug det samme til pynt som du har inden i lagkagen. Fx æggeskiver, skinkepålæg foldet, agurkeskiver, asparges osv. Se evt. billedet.

コメント