top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Pasta gratin

Opdateret: 29. jan. 2023

Nem og lækker ovn ret, som børnene elsker...


4 pers.


Ingredienser:

500 g hakket oksekød 8 % eller kylling

1 hakket løg

1 ds. hakket tomat

1 stor reven gulerod

1 stk. oksebouillon eller hønsebouillon

1½ dl vand eller hvidvin

2 tsk. salt

1 tsk. sukker

1 fed hvidløg presset

250 g rå pasta skruer

2 tsk. oregano

1 karton mornay sauce eller hjemmelavet

Bechamelsauce:

2 spsk. smør

3 spsk. hvedemel

5 dl mælk

1 knivspids stødt muskatnød

Salt og peber

125 g reven ost


Fremgangsmåde:

Steg oksekød i gryden, tilsæt løg og hvidløg og svits med.

Tilsæt reven gulerod, oksebouillon, oregano, vand og hakket tomat.

Tilsæt salt, sukker og mornaysauce og lad retten koge 5 min. Smag til med salt og sukker.

Bemærk: hvis du laver saucen selv, hældes den først over retten, når den er hæld op i fadet.

Hæld pasta skruer op i gryden og rør godt rundt.

Hæld nu retten op i et ovnfast fad ( og hæld bechamelsauce henover ) og drys med reven ost

Sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min, til osten er gylden brun.

Bechamelsauce:

Smelt smørret til saucen i en gryde, drys mel over og pisk godt rundt. Put mælk i lidt ad gangen og lad saucen tykne undervejs. Tilsæt det sidste mælk og smag til med muskat, salt og peber og halvdelen af den revne ost. Husk at piske godt, eller klumper din sauce.

Serveres med en salat eller honningbagte gulerødder, du finder her på siden.


304 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page