Nem og lækker ovn ret, som børnene elsker...
4 pers.
Ingredienser:
500 g hakket oksekød 8 % eller kylling
1 hakket løg
1 ds. hakket tomat
1 stor reven gulerod
1 stk. oksebouillon eller hønsebouillon
1½ dl vand eller hvidvin
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 fed hvidløg presset
250 g rå pasta skruer
2 tsk. oregano
1 karton mornay sauce eller hjemmelavet
Bechamelsauce:
2 spsk. smør
3 spsk. hvedemel
5 dl mælk
1 knivspids stødt muskatnød
Salt og peber
125 g reven ost
Fremgangsmåde:
Steg oksekød i gryden, tilsæt løg og hvidløg og svits med.
Tilsæt reven gulerod, oksebouillon, oregano, vand og hakket tomat.
Tilsæt salt, sukker og mornaysauce og lad retten koge 5 min. Smag til med salt og sukker.
Bemærk: hvis du laver saucen selv, hældes den først over retten, når den er hæld op i fadet.
Hæld pasta skruer op i gryden og rør godt rundt.
Hæld nu retten op i et ovnfast fad ( og hæld bechamelsauce henover ) og drys med reven ost
Sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min, til osten er gylden brun.
Bechamelsauce:
Smelt smørret til saucen i en gryde, drys mel over og pisk godt rundt. Put mælk i lidt ad gangen og lad saucen tykne undervejs. Tilsæt det sidste mælk og smag til med muskat, salt og peber og halvdelen af den revne ost. Husk at piske godt, eller klumper din sauce.
Serveres med en salat eller honningbagte gulerødder, du finder her på siden.

Comments