En virkelig lækker vegetar bøf som du sagtens også kan spise med andet tilbehør...
4-8 pers.
Ingredienser:
170 g rå hvid quinoa (450 g færdigkogt)
1 stort løg i tern
1 æg
25 g soltørrede tomater, hakkede
2 fed hvidløg, presset
3 tsk. fajita krydderi
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. tabasco eller lidt chillisauce
100 g reven ost
1 dl majsmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
Rasp eller majsmel til panering
Rapsolie til stegning
Tilbehør:
4 burgerboller, salat, syltede rødløg, agurkesalat, frisk tomat i skiver
eller salsa og friske agurker i skiver, Aioli.

Fremgangsmåde:
Kog Quinoa i rigeligt vand i ca. 10 min. ved svag varme med låg. Se vejledning på posen.
Afkøl den i koldt vand og hæld i sigte. Du har ca. 450 g kogt quinoa nu.
Rør nu den afdryppede Quinoa med æg, løg, hvidløg, soltørrede tomater, krydderier og tabasco.
Bland majsmel og bagepulver og tilsæt det til farsen sammen med den revne ost.
Lad farsen trække på køkkenbordet tildækket i 10 min.
Konsistensen skal være formbar, ellers tilsæt mere majsmel.
Form farsen til 8 bøffer og vend dem i majsmel
Varm rigeligt olie op på panden og steg bøfferne i ca. 12 min., vend dem et par gange undervejs, så de bliver flotte gyldenbrune og faste.
Servere nu bøfferne i en burgerbolle smurt med Aioli, fyldt med syltede rødløg, agurkesalat, salat og friske tomater i skiver eller skift rødløg og agurkesalat ud med salsa og guacamole til en salsa burger.

Comments