Rabarber kompot
- anitaslotpedersen
- 5. apr. 2021
- 1 min læsning
Opdateret: 27. jun.
En super lækker frugt kompot du kan servere til farsretter eller grillet kød...
4 pers.
Ingredienser:
300 g rabarber
90 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kartoffelmel

Fremgangsmåde:
Rens rabarberne og skær rabarberne i små stykker, du kan også bruge dem direkte fra frost.
Læg dem i et ildfast fad, og drys sukker, vanilje og kartoffelmel henover.
Bland det hele godt, så det er fordelt jævnt på rabarberne, og sættes fadet i ovnen i 10 min. ved 180 grader.
Efter 10 min. vender du rundt i rabarberne og giver dem 15 min. mere, ser den lidt tynd ud, eller har du brugt frosne rabarber, giver du dem yderlig 10 min.
Undgå at røre i kompotten til sidst, når rabarberne er møre, så ser den ikke så pæn ud.
Lad den afkøle og hæld den så i en pæn serveringskål.
Hælder du det på sylteglas, kan de holde sig 1 uge i køleskabet, ellers bør du tilsætte atamon.



Kommentarer