Vaniljecremen i denne trifli er fantastisk...
6 pers.
Ingredienser:
Kompot
400 g rabarber
250 g sukker
2 tsk. vanilje
Vaniljecreme
1 dl letmælk
2 tsk. vaniljesukker
65 g sukker
3 æggeblommer
100 g knuste digestive kiks eller makroner
2 dl piskefløde

Fremgangmåde:
Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom rabarberne i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker. Kog stille og roligt op og lad dem simre ca. 10 min. ved svag varme. Sæt kompotten kold ind til du skal bruge den.
Cremen:
Kom fløde, mælk, vanilje og 30 g sukker op i en gryde, og varm det stille og roligt op. Pisk i det undervejs så det ikke brænder på. Pisk det resterende sukker 30 g med æggeblommer.
Tag gryden af varmen og pisk æggemassen i en tynd stråle i den varme mælk.
Sæt gryden tilbage på pladen over svag varme og lad det små simre mens du stadig pisker.
Når det begynder at tykne efter ca. 6-8 min. er din creme færdig.
Hæld cremen over i en kold skål , drys lidt sukker henover og sæt den kold indtil servering.
Rabarbertriflien:
Anret rabarberkompotten i portionsglas. Knus kiksene og kom dem ovenpå kompotten. Slut af med cremen og pynt evt. med hakket nødder.

Comments