En dejlig nem ret, hvor du nærmest kun skal stå og røre lidt i gryden...
4 pers.
Ingredienser:
300 g champignon
1 fed hvidløg
1 løg, hakket
400 g risottoris
1 dl hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
50 g reven parmesan
1 håndfuld hakket persille
Salt og peber
200 g kyllingekebab eller færdigstegt kylling
2 spsk. olie
evt. 1 dl kaffefløde 9 %
Fremgangsmåde:
Svits løg og hvidløg i en gryde med olie.
Tilsæt så ris og rør det godt sammen.
Hæld nu 1 dl bouillon i gryden og rør til risene har absorberet væsken.
Tilsæt nu 1 dl bouillon mere ind til risene har opsuget alt væsken og fortsat sådan, til du har brugt alt bouillonen.
Tilsæt nu kylling, kan undlades, og sluk for gryden og læg låg på.
Rist champignon på panden til de begynder at få en stege skorpe.
Smag nu risottoen til med salt og peber og tilsæt hakket persille.
Tip:
Hvis du ønsker en mere cremet risotto, kan du tilsætte kaffefløde til retten, inden du ligger låg på.
Du kan også lave risottoen med karry smag, så tilsætter du blot 2 tsk. karry sammen med løgene.
Hvis du ønsker den som vegetar ret, undlader du selvfølgelig bare kyllingen.
Comentários