16-20 stk.
Ingredienser:
½ portion af chokolade-orangekagen eller andet restekage
Ca. 4 spsk. abrikosmarmelade eller hindbærmarmelade
1-2 fl. romessens ( 38 ml)
1 spsk. kakao
Fremgangsmåde
Bag ½ portion af chokolade-orangekagen dagen før.(opskriften ligger her på siden)
Næste dag røres resten af ingredienserne i chokoladekagen. Og de smages til med romessens. Formes til runde kugler, påskeæg eller stænger som til træstammer.
De skal veje omkring 50 g pr. stk.
Romkugler: Trilles i kokosmel, hakket nødder eller i smeltet chokolade.
De kan fryses og tages op et par timer før brug.
Tip:
Du kan se hvordan du laver romkugler på min YouTube kanal
Du kan sagtens købe en roulade fra fx dancake og en mazarintærte. Men du får de bedste romkugler ved at bruge det bedste kage syntes jeg, altså hjemmebagt.
Comments