Ingredienser: 4 æg 125 g sukker 40 g hvedemel 30 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver (hvis man ønsker en mørk roulade, tilsættes 1 spsk. Kakao )
Fremgangsmåde: Æg og sukker piskes godt, til en tyk æggesnaps. Bland de tørre ting og rør dem i æggene. Hæld dejen ud på bagepapir i en bradepande og bag den ved 200 grader i ca. 12-15 min. Vend straks rouladen ud på et bagepapir der er drysset med sukker, med bagepapiret opad. Læg et vådt opvredet viskestykke henover og lad det afkøle ca. 10 min, før du trækker bagepapiret af. Nu kan den fyldes med alt muligt, eller bare smøres med marmelade og pyntes med flødeskum Dejen rulles nu sammen på den lange led. Og stilles på køl indtil brug.
Mønstrede dej: Ønsker du at lave mønstre som på billedet, skal du tage en lille mængde dej fra og farve den rød. Dejen skal så tilsættes kakao så den bliver mørk. Den røde dej hældes i sprøjtepose og der duttes små klatter ud på hele bagepapiret med ca. 2 cm i hver. Bages ca. 3-4 min. til prikkerne er tørre og hæld så chokoladedejen henover. Det hele bages ca. 12 min. vend så rouladen ud på bagepapir, men uden der er drysset sukker på.
Comments