I 80'erne var de helt vildt populære som skolebrød...
12 stk.
Ingredienser:
50 g gær
3 dl lunkent vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
2 spsk. honning
200 g rugmel
250-300 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Udrør gæren i det lune vand og tilsæt olie, salt, honning og rugmel
Kom hvedemelet i, først 200 g og dernæst resten lidt ad gangen.
Ælt til en glat dej. Pas på du ikke får tilsat mere mel end 300 g hvedemel, så bliver de tørre.
Husk at rugmelet suger en del væske. Den skal være lidt klisteret, så må du heller tilsætte mere mel på bordet, når du former dem til boller. Rør du i røremaskinen må du gerne røre i 8-10 min.
Hæver i ½ times tid til dobbelt størrelse.
Dejen deles i 12 stykker ca. 80 g stykket. Og formes til aflange boller
Hæver ca. 25 min. på bageplade tildækket af film eller en frysepose.
Pensles med lidt vand og prikkes lidt med en gaffel.
Bages ved 220 grader i ca. 12-14 min.
Tip:
Du kan dyppe bunden i f.eks. Hørfrø eller sesamfrø, det giver en lækker smag hvis du skal fylde dem med pålæg til madpakker. Dette gøres inden du sætter dem til hævning.
Comments