En nem opskrift hvis du får uventet gæster... Kan bruges til eftermiddagskaffen eller som kuvertbrød. Fra start til servering ca. 30 min.
6 pers.
Ingredienser:
300 g hvedemel
40 g maizena (majsmel)
½ tsk. salt
3 tsk. bagepulver
1 tsk.. sukker
100 g koldt smør i tern
2 dl mælk
lidt fløde eller æg til pensling
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220 grader
Bland de tørre ingredienser sammen.
Smuldr smørret i melet, til det har samme konsistens som reven ost og tilsæt så mælken, og saml dejen.
Drys mel ud på bordet og ælt dejen godt sammen.
Jo mere du ælter, jo mere saftig bliver dine scones.
Rul dejen ud på bordet med en kagerulle ca. 1,5 cm høj. Stik scones ud med en udstikker. Jeg brugte en hjerteform ellers en rund udstikker på ca. 5 cm i diameter.
Læg dem på en plade med bagepapir.
Pensl med fløde eller sammenpisket æg.
Bag dem i ca. 12 min. De skal være pæne gyldne ovenpå, så er de færdige.
Servere dem med smør, marmelade, honning eller hvad du kan lide på din scones.
Tip:
Du kan tilsætte chokoladestykker til din dej ca. 50 g eller bruge dem til en suppe, eller kuvertbrød. Som suppebrød er det lækkert at drysse med oregano eller putte ca. ½ tsk. timian ind i dejen.
Commentaires