Sønderjysk egnsret... en sønderjysk tapas, som man enten elsker eller hader..
8 pers
Ingredienser:
8 æg
1 liter vand
1 spsk. eddike
100 g salt
Skal af to løg ( rødløg så blive de lilla og skalotteløg brune)
Fremgangsmåde :
Kog æggene i 20 min. Dette giver blommen en blå farve
Afkøl æggene og rul dem på et skærebræt så skallen krakelere. Det gør at farven fra vandet trækker ind og giver æggene det flotte mønster.
Kog 1 liter vand med 100 g salt og skallen fra løgene, samt 1 spsk. eddike.
Afkøl lagen og læg æggene ned i et atamon skyllet syltetøjsglas.
Si lagen gennem en sigte og hæld den over æggene.
Æggene skal nu stå og trække i lagen i 2-3 dage i køleskabet.
Servering:
Pil ægget og del det på langs. Tag blommen op og dryp lidt tabasco, sennep, evt. ketchup, eddike ned i ægget og læg blommen omvendt på.
Eller servere det som en forret med røget skinke., øl pølser, blandet salat og en olie/eddike dressing i bunden.
En ny måde at få sol æg på er, at røre 1 spsk. stærk salsa eller 1 spsk. sennep med 50 g flødeost naturel og lægge det ovenpå et halv æg. Pynt med purløg. Læg nu det halve æg ovenpå 1/4 smurt rugbrød med et skive spegepølse på. Virkelig lækkert til tapas.
Comments