En super dejlig frugtsuppe som dessert i de kolde måneder... som farmor lavede den..
4 pers.
Ingredienser:
½ liter solbærsaft eller hyldebærsaft koncentreret
½ liter vand
75 g sukker
1 tsk. citronsaft (kan undlades)
1 spsk. kartoffelmel rørt op med ½ dl vand
Fremgangsmåde:
Bland saft og vand i en gryde. Varm saften op og tilsæt sukker. Smag til med sukker.
Tag gryden af varmen og jævn suppen med kartoffelmel.
Serveres med flødeskum enten i et glas eller i en dyb tallerken.
I hyldebærsuppe kogte man i gamle dage 1 æble med i skiver. Det giver syren i stedet for citron og smager virkelig også dejligt i suppen, prøv det.
Vil du lave hyldebær eller solbærsaft helt fra bunden af kan du finde fremgangsmåden på min YouTube kanal under solbærgele, hvordan du bruger en saftkoger.
Ellers kan du gøre følgende:
1 kg hyldebær( klip de største stilke fra), ½ liter vand, 3 sure æbler hældes i en gryde og koger til bærrene brister.
Hældes til afdrypning i en saftepose. Når saften er løbet fra, måles den af og bringes i kog.
Til 1 liter saft skal du brug: 500 g sukker, 1 tsk. citronsyre eller 1 spsk. frisk citronsaft, 1 tsk. flydende atamon.
Når saften koger tilsættes sukker og citronsyre, saften skummes, tages af varmen og atamon tilsættes. Saften fyldes i varme flasker, der lukkes til med det samme.
Tip:
Hvis du serverer suppen i et højt glas, kan du tilsætte lidt rugbrødsdrys ovenpå flødeskummet og en sjat rom. Og servere den a la Irish Coffee, mega lækkert hvis man er lidt forkølet.
Rugbrøddrys:
Skær 1 skive rugbrød (ca. 70 g) i små tern og vend det med 2 tsk. sukker, 1 tsk. kanel og rist det på en pande med 20 g smør, ved middelvarme til de er sprøde ca. 10 min. rør i dem undervejs.
Comentários