top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Surrib

Opdateret: 16. maj 2021

En sønderjysk egnsret


Ca. 20 skiver


Ingredienser:

1 kg kogeflæsk

1,3 l vand

7 dl eddike

10 hele nelliker

7 blade laurbærblade

10 stk. hele peberkorn

12 spsk. Sukker

2 - 3 tsk. Salt

200 g suppeurter eller ( 1 løg i kvarte og 2 gulerødder i skiver)

10 blade husblas pr. liter suppelage ( eller 1 blad pr. 1 dl )


Fremgangsmåde:

Kødet lægges i en gryde der passer til størrelsen på kødet. Resten af ingredienserne tilsættes.

Kødet koges mørt i ca. 2 timer, ved lav varme. Når du stikker stegegaflen i kødet skal det slippe gaflen uden besvær, så er det mørt nok.

Tag kødet op, og stil det på køl til næste dag. Har du valgt at beholde svær på kødet, pilles det af nu, inden det sættes på køl.

Suppen sies gennem en si og stilles på køl til næste dag.

Næste dag tages fedtet af suppen og husblas ligges i en gryde, med suppen og varmes stille op til suppen er næsten lun og husblas er smeltet. Smag evt. til med salt.

Kødet skæres i skiver ca. 1/2 cm tyk og lægges taglagt i en beholder og suppen hældes over kødet, så det lige dækker. Sættes på køl til det er stivnet og efterfyld så med suppe, til kødet er helt dækket. Det er vigtig for holdbarheden, at kødet er helt dækket.. sæt låg på og opbevares på køl.

Ca. 14 dages holdbarhed.

Serveres på rugbrød med sennep og rødbeder. Hvis du vil prøve lidt nyt, kan du også servere en rødbede pesto til og en special sennep med grove korn.


1.088 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Dip

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page