Et lækkert langtidshævet brød med meget smag...
2 stk.
Ingredienser:
5 dl vand, koldt
15 g gær
75 g valnødder, hakket
2 tsk. honning
3 tsk. salt
25 g hørfrø
25 g solsikker
25 g sesamfrø
1 spsk. olie
250 g Ølandshvede
125 g hvedemel eller groft mel (rugmel, grahamsmel)
Fremgangsmåde:
Hæld vand i en skål og rør gæren ud her i.
Tilsæt de andre ingredienser og rør godt rundt. Dejen skal ikke æltes med hænderne, da dejen er ret våd. Har du en rørmaskine går det lidt nemmere.
Lad dejen hæve i køleskabet ca. 12-15 timer, i en skål med film over og gerne et låg lagt løst henover.
Næste dag lægger du bagepapir på din flutes-rist og hælder dejen op i 2 af rillerne.
Du kan godt bage dem uden en flutes-rist, de flyder bare lidt mere ud på bagepladen, men smagen er den samme.
Drys dem med hakket valnødder og hørfrø..
Forvarm ovnen til 250 grader, skru ned på 220 grader og bag flutes i 25-30 min. i en forvarmet ovn. Vend flutes de sidst 5 min. med bunden opad og giv dem varmluft.
De er så lækre til ost og pålæg, da de smager af meget og har en god krumme. Du kan naturligvis godt fryse dem, og lune dem når du skal bruge dem.
Tip:
Du kan også lave dem til boller i stedet for som er lækre til morgenmad eller brunch.
Fordel da gode klatter af den bløde dej med 2 spiseskeer på en bageplade og med bagepapir.
Bag dem i Ca. 20 min. Ved samme grader som flutes, til de er flotte gyldne.
Comments