Og blommegrød af resterne
Ingredienser:
1,5 kg blommer
5 dl vand
2 tsk. vaniljesukker
Skal af ½ citron økologisk
500- 600 g sukker alt efter hvor sød du ønsker den.
Fremgangsmåde:
De skyllede, udstenede blommer kommes i en gryde med vandet og koges med citronsaft og skal. ca. ½ time til blommerne er udkogte.
Si saften. Det bliver bedst igennem et viskestykke, som er lagt op i en si, så bliver den mere klar. Smag saften til med sukker og hæld et låg atamon i saften, inden den hældes på rengjorte og skoldede flasker. Flaskerne lukkes med det samme.
Opbevares på køl.
Det smager fantastisk med et glas koldt hvidvin med lidt blommesaft i, og lidt isterninger.
Blommegrød:
Massen du har tilbage fra den siede saft, kan du lave blommegrød af.
Hæld det tilbage i gryden, hæld lidt vand ved og stavblend massen. Smag til med sukker og vaniljesukker. Bring det i kog og tag det af varmen, og jævn grøden med kartoffelmel udrørt i vand. Når du kan lægge en klat grød med grydeskeen ovenpå grøden er den perfekt jævnet.
Comments