top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Tyrkisk pizza

Meget lækkert brød kan bruges til madpakken, til en skovtur eller som aftensmad..


4 pers.


Ingredienser:

Fladbrød:

10 g gær

2 dl vand

1 spsk. olie

½ tsk. salt

ca. 250 g hvedemel

Eller køb et færdigt tyrkisk brød eller 4 stk. naanbrød i Rema


Fyld:

½ rødløg, hakket

1 fed hvidløg, presset

100 g feta ost, smuldret

1 håndfuld persille, hakket

300 g kebab eller hakket oksekød

Olie 1 spsk. til fyldet og lidt til at dryppe brødene med.

1 tsk. oregano

evt. lidt chili og spidskommen hvis man er til det.

1 kugle mozzarella ost i trevler


Topping:

½ rødløg

Cherrytomater

Agurk

evt. ruccola

Græsk yoghurt eller cremefraiche

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olie, salt og mel.

Ælt dejen smidig og blank i ca. 5 min.

Del dejen i 4 portioner og form dem til 4 boller.

Læg dem på et meldrysset bord og lad dem hæve tildækket under fx en frysepose i 30 min.

Varm ovnen op til 250 grader

Rul dej kuglerne ud til aflange, ovale brød, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Har du valgt et færdigt købt brød så lægger du bare fyldet på brødet. (Hvis det er et rundt tyrkisk brød flækker du det igennem og skære det over på midten, så du får 4 bunde)

Dryp lidt olie på brødene og fordel derefter kebab kødet på de 4 bunde.

Riv mozzarella i strimler og lig oven på kødet.

Bland hakket løg, hvidløg, persille, oregano og smuldret feta sammen og drys det over kødet.

Bag brødene i ca. 15 min. ved 220 grader.

Snit topping i mundrette stykker og læg det på pizzaen når de kommer ud af ovnen.

Læg evt. klatter af græsk yoghurt ovenpå eller servere ved siden af.



86 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page