top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Vindrue gelè

Er du så heldig at have vindruer i haven så kan du lave en fantastisk gelé af dem, det smager skønt på et stykke brød, tilbehør til tapas eller i din sovs til julemiddagen...


4-5 glas


Ingredienser:

1 kg vindruer (ca. 1 liter saft)

750 g sukker

1 spsk. citronsaft

1 brev gul melatin

Atamon til skylning af glas og holdbarhed

Fremgangsmåde:

Hvis du har en saftkoger er det super nemt at hælde vindruerne heri, ellers gør du følgende:

Pluk stilken af vindruerne og kog dem i en gryde med ca. 1 dl vand.

Læg låg på gryden og lad druerne koge i ca. 15 min.

Si nu saften igennem en si, ønsker du en hel klar gelé, lægger du et rent gammelt viskestykke i sien.

Du skal kun bruge saften, så du smider bare skallen ud.

Mangler du lidt saft for at få 1 liter i alt, tilsætter du kogende vand så du har 1 liter.

Kog nu saften op i en gryde med citronsaften og tilsæt brevet med melatin.

Følg anvisningen på pakken hvor der står gelè, hvor du nu skal tilsætte sukker og koge op, og skumme. Husk du må aldrig tilsætte sukker før melatin, så bliver din gelé nemlig tynd. Smag til.

Når geléen har kogt, tages den af varmen og tilsættes 1 låg atamon, skummes (det betyder at du tager en ske og tager det skum af der ligger øverst på geléen.)

Hæld nu geléen op i de atamon skyllede glas,(ca. 1 låg atamon til alle glas) og læg et rent viskestykke over til næste dag og sæt så låg på glassene dagen efter.

Stil glassene et køligt sted, de kan holde sig 1 år hvis du har fuldt anvisningen og brugt atamon.

Tip:

Du kan lave gelé af nærmest alle slags saft bare du koger så du har 1 liter ren rå saft.

Æblegelé, solbærgelé, hyldebærgelé, vindruegelé, mirabellegelé osv.

Du kan fryse rå saft og tage det op, når du skal bruge det, så du ikke behøver at lave 20 glas ad gangen.

Vindruegelé

Vindruer

Sukker






15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Dip

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page